spring naar de tekst

Nieuws

Overweging in de Leidse Ekkesia

Naar aanleiding van de uitgave Filosofische verbeelding mocht ik op 28 april een voordracht houden in de Leidse Ekklesia over het goede. Het thema het goede komt van Plato, de Griekse filosoof. Hij verbond het schone, het ware, en het goede met elkaar.

https://www.ekklesialeiden.nl/wp-content/uploads/28-april-2024-Het-Goede-Jos-van-Remundt.pdf

En zie ook de bijlage

Bijeenkomst in Oldenzaal

Op donderdag 20 juni zal het boek ‘Filosofische verbeelding’ worden overhandigd aan Dick Berlijn in het Landhuis te Oldenzaal. Voor deze bijeenkomst zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Voor meer informatie, zie de bijlage (PDF 137kb)

Lezing bij de studentenvereniging Prometheus

In Leiden heeft Jos van Remundt in maart 2024 een lezing gegeven bij de studentenvereniging Prometheus.
Lees het verslag (PDF 123kb)

Een bijeenkomst rondom de uitgave ‘Filosofische Verbeelding’

In Amsterdam, op donderdag 14 december, heeft Stine Jensen, filosofe en schrijfster, het ‘eerste exemplaar’ van een van de auteurs in ontvangst genomen. Toen werd haar de vraag gesteld of de westerse filosofie nog toekomst heeft. Wat was haar antwoord? Lees het verslag van deze bijeenkomst waarbij deze uitgave werd besproken.(PDF 108kb)

Najaarsprogramma 2023 van ‘De Vereniging OKW’

Het najaarsprogramma van ‘De Vereniging OKW’ (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) in Apeldoorn stond op hun website, inclusief cursus nummer 11 getiteld ‘De achterkant van verhalen’, die plaatsvond op dinsdagen oktober en november in Apeldoorn. Lees enkele evaluatieopmerkingen van de deelnemers. (PDF 160kb)

Spring naar boven