spring naar de tekst
boek-inleiding-indentiteit-en-burgerschap

Inleiding Identiteit en Burgerschap

Als (aankomend) leerkracht bent u medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de identiteit en de burgerschapsvorming van de leerlingen. Om hierin onderwijs te geven of zelfs als voorbeeld te dienen, is het belangrijk dat u weet wie u bent en waar u voor staat.

Over de inhoud

Met ‘Inleiding Identiteit en Burgerschap’ krijgt u meer zowel zicht op uw eigen ontwikkeling waar het gaat om identiteit en burgerschap, maar leert u ook hoe dit binnen een school vorm kan krijgen. Dit gebeurt tegen de achtergrond van een brede omschrijving van westerse denkstromingen.
Dit boek is opgebouwd uit drie delen. In deel I wordt de probleemstelling van burgerschap behandeld. In deel II de historische beschrijvingen van de westerse denkstromingen. In deel III komt de praktijk aan de orde: identiteit aan de hand van levensvragen en burgerschap. Het unieke aan deze methode is dat u met het ruime aanbod aan opdrachten wordt aangezet tot zelfstandig nadenken over (filosofische) vraagstukken aan de hand van de aangereikte kennis.

Extra: online leeromgeving

Met de code in uw boek kunt u gebruik maken van de online leeromgeving van Boom. Zo kunt u hier verwerkingsopdrachten maken die aansluiten op de inhoud van het boek.

Meer weten

De aanschafprijs van dit boek is € 35,95. Kijk Boom Hoger Onderwijs voor meer informatie of om te bestellen

Recensies

‘Hoewel de primaire doelgroep bestaat uit pabo-studenten en leerkrachten primair onderwijs, laat het boek zich uitstekend lezen door iedereen die geïnteresseerd is in de ideeën van grote denkers en religieuze tradities die bepalend zijn geweest voor de westerse cultuur’ schrijft Arwin van Wilgenburg in Narthex van oktober 2018, Lees de recensie van Nartex

Spring naar boven